Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

31/08/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Обмисляме да започнем диета, но първо ще довършим и останалата част от този ужасно вкусен сладкиш с локум, орехи и много пудра захар!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 400
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чуквам си яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксер. Тук е важно да кажем, че всичко се бие с миксер. Разбиваме яйцата. При яйцата слагаме захарта и пак разбиваме. После добавяме прясното мляко, олиото и пак разбиваме.

Пресяваме брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Постепенни добавяме брашното и разбиваме.

Нарязваме орехите на малки парченца. Локума го нарязваме също на малки парченца.

Намазваме формата за сладкиша, може и кръгла малка тава с олио. После посипваме с малко брашно, за да не залепне кашата, като печем сладкиша.

Изсипваме кашата на сладкиша и заглаждаме да е равно. Равномерно разпределяме по цялата форма парченцата локум и орехи, като изсипваме отгоре.

При печенето част от орехчетата и локумът падат надолу, други са на повърхността и има и такива, които са по средата. В този смисъл, като хапваме, ще има навсякъде локум и орехи.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов и малко да изстине поръсваме с много пудра захар. След като го поръсим с пудрата захар, го режем като торта.

При ядене се усеща локум, орехи, пухкав ароматен сладкиш и много пудра захар. Пудрата захар на се стапя.

Важно е сладкишът да се бие с миксер, така става по-добре, по-вкусен и по-висок. От сладкиша излизат 12 хубави парчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар