Постна питка Роза

01/09/2016
"Да постите и същевременно да се храните вкусно никак не е трудно с наша помощ!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 633
  • Преглеждания за месеца517
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - около 800 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захарен сироп - за намазване
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - около 400 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малка хладка вода, прибавете захарта и с.л. брашно.

Пресейте брашното, направете кладенче, сипете бухналата мая. Добавете останалите съставки. Наливайте постепенно вода и замесете меко тесто. Тестото трябва да се отделя от съда.

Оставете тестото да втаса.

Готовото тесто разделете на топки и разточете фитили. Оформете цветето, като наредите в тава, застлана с домакинска хартия или с незалепващо дъно.

Намажете питката със захарен сироп и изпечете във фурна до 200 градуса, докато получи златист загар.

Готовата питка напръскайте леко с вода и завийте с чиста кърпа, докато омекне.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ваня Георгиева
Веси, Сия е разбрала правилно просто видях че е 2 пъти затова попитах а аз също добавям по 1 с.л. оцет за еластично тесто.
0
0
Веселина Константинова
Благодаря много, Сия! Аз наистина не знаех, това което коментира и не съм имала време да проверя. А оцета - просто съм дублирала. Само една с.л. Извинявам се!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
01.09.2016 17:42
Киселината се добавя, за да бъде по еластично тестото и да се разточва по лесно.Не е от значение дали е оцет или лимон, аз добавям понякога портокалов сак. Питката е страхотна, Веси, но Ваня според мен пита защо оцета го има два пъти в продуктите, дали не е дублиран
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв