Уникално сочни и крехки свински ребърца

01/09/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Консумирайте с мярка и удоволствие, възможно е пристрастяване!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 278
  • Преглеждания за месеца7018
  • Преглеждания за седмицата428
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • за марината
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • лют пипер - 1 щипка люспи
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • чесън - 1 к.л. прах
  • майорана - 1 щипка
  • захар - 1 к.л. кафява
  • кимион - 1 к.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изберете хубави цели парчета ребра или гърди. Ако имате домашно месо, ще е чудесно да използвате него.

Ако купувате месо, не взимайте от супермаркети и големи търговски вериги. По възможност си намерете месарски магазин с качествено българско месо с произход, това ще ви гарантира, че е прясно и качествено, а не замразявано и доставено от Испания, Румъния или Китай.

Сложете в купа зехтина, кетчупа, соев сос, захар и всички подправки. Кайенския пипер е лют, също съм добавила и лют пипер на люспи. Ако имате стомашни проблеми или не обичате люто, може да ги пропуснете. Месото получава пикантен вкус, но не е силно люто и натрапчиво, затова си преценете сами.

Разбъркайте съставките и подправките добре и с ръце намажете парчетата месо от всички страни, като оставите малко от сместа.

Сложете месото в плик за печене, изпуснете въздуха и завържете. Сложете в тавичка и приберете в хладилник за два часа.

Извадете месото и преди печене оставете за 30 мин на стайна температура.

Сложете тавата с месото, както е в плика, и печете на 180 градуса за час.
Извадете тавата и внимателно отрежете отгоре плика, така че да се покаже месото.

Намажете го с отделената част от маринатата и сложете във фурната на същите градуси да се запече още 15-20 мин до приятен загар на месото.

При готовност извадете тавата, покрийте с фолио или подходящ капак за няколко минути да се задуши месото и соковете му да се разпределят.

Махнете фолиото, нарежете месото и полейте със отделените сокове в тавата от печенето.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!