Печени патладжани и пипер за зимата

01/09/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Всеки буркан печени патладжани и пипер има потенциал да се превърне в главен участник на трапезата ни някоя зимна вечер!"
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 085
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пипер - 5 кг
  • патладжани - 5 кг
  • чесън - 2 глави
  • За маринатата
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме на пипера дръжките и семките. Опичаме пипера на чушкопек или на тенекия. Обелваме го от люспите. После не го мием. Махаме внимателно от семките, ако са останали. Слагаме всичкият пипер в голяма тава на страна.

Патладжаните ги печем на фурна, като ги нареждаме в тава един до друг. Като опечем патладжаните, ги белим. Махаме дръжките и кората на патладжаните. Нарязваме патладжаните на големи парчета.

Измиваме си буркани и капачки. Подсушаваме ги добре.

Редим ред патладжан, ред пипер.

Почистваме чесъна. Слагаме скилидки чесън между редовете.

В друг съд си правим маринатата, като смесваме оцета, захарта и солта. Разбъркваме. Наливаме от маринатата в бурканите.

Затваряме добре бурканите с капачките. Стерилизираме за 15 мин бурканите, след като заври водата.

Рецептата е от интернет.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар