Краставички за зимата без варене

01/09/2016
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"За да запазите краставичките хрупкави, просто не трябва да ги варите! Вижте как!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 514
  • Преглеждания за месеца1183
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • аспирин - 3 бр.
  • ябълков оцет - 1 к.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 7 бр. на зърна
  • копър - стръкове
  • чесън - 3.3 бр. скилидки
  • лук - 1/4 малка стар кромид
  • краставички - 8 бр. малки
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си буркана. На дъното на буркан си слагаме сол и захар по 1 с.л.

Нарязваме си предварително лука на шайби. Скилидките чесън ги почистваме.

Редим нарязания лук, после - черния пипер зърна и аспирина. Най-накрая слагаме оцета. Почваме да нареждаме краставичките по стената на буркана, докато стигнем средата.

Подмушваме скилидките чесън. Слагаме и стръковете копър.

През това време си слагаме водата да заври в тенджера на котлона.

Като заври, заливаме с вряла вода. Затваряме с машинка капачките. Ползваме буркани тип Омния /по широките/. Обръщаме с капачката надолу.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар