Мариновани чушки за бърза консумация

01/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162381745811
"Лесни и много вкусни чушки, чудесно допълнение към основната гозба!"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 146
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.

Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути.

Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна.

Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие.

Бързо и много вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар