Лятна манджа с чорбаджийски чушлета

01/09/2016
"Ароматна манджа, с аромат на циганско лято и пикантен вкус на смели приключения!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 049
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 10 бр.
  • чушки - 7 - 8 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме чорбаджийските чушлета и чушките. Нарязваме ги на средно големи парченца. Нарязваме също така бамята. Патладжана, след като го нарежем на кубчета, го слагаме в подсолена вода, за да махнем горчивината от него, ако има такава. Бамята режем на колелца.

В съда, в който ще готвим, наливаме малко олио и вода. След като загреят, започваме да задушаваме зеленчуците по отделно. Първо задушаваме чорбаджийските чушлета. Аз прибавям поне едно леко люто чушле, за да стане манджата по-пикантна.

След като се задушат чушлетата, ги изваждаме в друг съд и ги похлупваме с капак, за да останат меки и да поемат хубаво от ароматите си. Така процедираме с чушките, отцедения вече патладжан и бамята.

Накрая задушаваме доматите, които предварително сме смлели или нарязали на ситно. След като се задушат и те, прибавяме червения пипер и размитото с вода брашно. Разбъркваме и доливаме постепенно топла вода. Процедурата е като за обикновен доматен сос. Подправяме със сол.

След като позаври сосът, връщаме при него всичките зеленчуци. Оставяме манджата да покъкри на тих огън.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар