Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макаронена запеканка със свинско и гъби

Макаронена запеканка със свинско и гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Макаронена запеканка със свинско и гъби
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Какво става, когато съберете всички най-вкусни съставки, разбъркате ги и ги изпечете - получава се ароматна и неустоима макаронена запеканка със свинско и гъби!"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет, 500 г /мидички/
  • сметана - 200 мл за готвене
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за плънката
  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • чушки - 1 бр., червена
  • кашкавал - 100 г
  • за поръсване
  • кашкавал - 150 г
  • чушка - 1 бр., червена
  • гъби - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязаното месо. Добавете нарязаните на дребно лук и морков. След няколко минути прибавете чушката и гъбите.

Размийте доматеното пюре в 1 ч.ч. вода и налейте в тигана. Прибавете подправките и оставете на котлона, докато омекне месото.

Сварете макароните според указанието. Отцедете ги от водата, но не съвсем.

В намаслена тава изсипете 1/2 от макароните.

Отгоре разпределете плънката и поръсете с кашкавал. Покрийте с останалите макарони.

Разбийте яйцата със сметаната. Добавете сол и черен пипер на вкус. Залейте макароните със сместа.

Наредете парченца от чушката и резени от гъбите. Печете на 200 градуса около 35 минути.

Накрая поръсете запеканката с настъргания кашкавал и допечете.

Макаронената запеканка със свинско и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: