Свински медальони с прошуто и гъбен сос

01/09/2016
Анонимен
отАнонименМастър Шеф12522041396
"Изискано ястие за скъпи гости или при специални поводи!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на парчета (2см). Поръсва се с черен пипер и сол. Всяко парче месо увийте с ленти прошуто. Сипете малко мазнина в тигана и запечете филетата от двете страни. Сложете ги в тавичка, поръсете с олио и запечете на 200 градуса /25-30 минути.

Почистете гъбите и им отстранете пънчетата. Подредете гъбите в намаслена тава с отвора нагоре. Във всяка гъба поставете по едно картофче (предварително сварено и овкусено). На всяко поставете по едно парче кашкавал и запечете в загрята фурна за 15-20 минути.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в същия тиган, в който запекохте медальоните. Добавете пънчетата от гъбите, добавете малко сол и пипер.

Прибавете брашното, налейте виното и около 600 мл вода. След 5-6 минути пасирайте сместа до гладкост. Оставете соса да поври още малко и налейте сметаната. След 3-4 минути свалете соса от котлона.

Изрежете корите на хляба и панирайте филиите в разбитите яйца.

Сервирайте медальоните върху канапето от хляб, полейте със соса и гарнирайте с пълнените гъби. По желание може да поръсите с натурален корнфлейкс.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
01.09.2016 19:46
Доби, прекрасно изглеждат! Виждам и канепето и соса е много добър. Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв