Козуначените кифлички на баба с шипков мармалад

01/09/2016
"Топли, топли козуначени кифлички, чиято рецепта сме взели от тефтерите на баба!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
56 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133 255
  • Преглеждания за месеца3411
  • Преглеждания за седмицата262
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена56

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти освен маята и брашното, като от млякото оставим 1/2 чаша.

Заделеното мляко затопляме малко и в него разтваряме маята, след което прибавяме към останалата смес.

Към сместа започваме да добавяме брашното, до получаване на средно меко тесто, което не лепне. При нужда добавяме повече брашно.

Тестото оставяме да почине за около 1 час на топло (покрита с фолио), след което разделяме на малки топчици и разточваме всяка като в основата на всяка слагаме по 1 лъжичка отшипковия мармалад и навиваме за да се получи кифличка.

Готовите кифлички нареждаме в намазнена тавичка и оставяме за още 1 час да починат на топло, след това разбиваме жълтък, намазваме всяка кифличка с него и поръсваме със захар.

Печем на 220 градуса до готовност (до кафеникава коричка).подобни рецепти тук

5 17
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Plamencho77
Plamencho77
18.01.2017 01:44
Здравейте, направихме кифличките вкъщи-разкошни са. Може би един съвет, не трябва фурната да е на повече от 180 градуса, защото първата партида на 220 градуса загоря :-)
7
0
Mima Tomi
Mima Tomi
04.11.2016 10:55
Moje li samo da utochnite 1 paketche suha maq ili 1 kubche
8
0
Николина Згуровска
Аз използвам кубче мая :)
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. ще ти отговоря аз, въпреки че не съм автора на рецептата. Може да се ползват и двата вида мая, не е проблем. При кг брашно суха мая едно пликче от11 гр, а при свежа се слага кубче, но съвсем спокойно може и да се намали. Маята винаги ще действа.
2
3
ВИЛИ-Виолета Матева
Няма нищо по вкусно от това приготвено от баба или от мама ,златните ръце на баба точат ,навиват ,месят и така предават своите умения на по младите Дано Нина да наследи на баба си кулинарните умения :)))
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв