Козуначените кифлички на баба с шипков мармалад

01/09/2016
"Топли, топли козуначени кифлички, чиято рецепта сме взели от тефтерите на баба!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 351
  • Преглеждания за месеца10826
  • Преглеждания за седмицата599
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 пакетче
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - около 1 кг
  • шипков мармалад

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти освен маята и брашното, като от млякото оставим 1/2 чаша.

Заделеното мляко затопляме малко и в него разтваряме маята, след което прибавяме към останалата смес.

Към сместа започваме да добавяме брашното, до получаване на средно меко тесто, което не лепне. При нужда добавяме повече брашно.

Тестото оставяме да почине за около 1 час на топло (покрита с фолио), след което разделяме на малки топчици и разточваме всяка като в основата на всяка слагаме по 1 лъжичка отшипковия мармалад и навиваме за да се получи кифличка.

Готовите кифлички нареждаме в намазнена тавичка и оставяме за още 1 час да починат на топло, след това разбиваме жълтък, намазваме всяка кифличка с него и поръсваме със захар.

Печем на 220 градуса до готовност (до кафеникава коричка).подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Plamencho77
Plamencho77
18.01.2017 01:44
Здравейте, направихме кифличките вкъщи-разкошни са. Може би един съвет, не трябва фурната да е на повече от 180 градуса, защото първата партида на 220 градуса загоря :-)
4
0
Mima Tomi
Mima Tomi
04.11.2016 10:55
Moje li samo da utochnite 1 paketche suha maq ili 1 kubche
3
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Няма нищо по вкусно от това приготвено от баба или от мама ,златните ръце на баба точат ,навиват ,месят и така предават своите умения на по младите Дано Нина да наследи на баба си кулинарните умения :)))
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв