Кексова торта

02/09/2016
"Ето как с малко въображение може да спретнете изключително ефектна торта за чудо и приказ!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 483
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кекса смесваме всичко без киселото мляко, содата, какаото и брашното. Содата я разтваряме в киселото мляко и прибавяме към останалата смес, след което започваме да прибавяме брашното на части.

Получената смес разделяме на 2 части и към едната прибавяме какаото.

Изсипваме сместа без какао в намазнена форма за кекс и върху нея изсипваме и сместа с какао, без да разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен.

За крема разбиваме белтъците на сняг и започваме да добавяме захарта, като същевременно продължаваме да разбиваме белтъците. По ваша преценка може да добавите повече или по-малко захар към белтъците.

След като кексът е готов, го оставяме да изстине и го разрязваме внимателно, така че да се получат 2 блата. Между блатовете разпределяме крема от белтъци и захар.

По желание разтопяваме шоколад и с него декорираме кексовата торта.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар