Чушки пълнени с ориз и гъби

02/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162781746211
"Вкусни пълнени чушки за любители на постни ястия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената и нареждат в тавичка.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме ситно нарязан лук и настърган морков. Добавят се отцедени гъбите, да се позапържат. Сипва се оризът и настърганите домати. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Налива се гореща вода и оставяме да поври на тих огън, като периодично се разбърква, докато оризът набъбне.

Чушките се посоляват отвътре и се пълнят с лъжица. Налива се два-три пръста вода в тавата. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар