Леко пикантни чорбаджийски чушки

02/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Неустоимо предложение за любителите на пикантните удоволствия!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 217
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • олио - 1 - 2 ч.ч. за пържене
  • за марината
  • винен оцет - 400 мл
  • сол - 2 1/2 с.л.
  • захар - 6 с.л.(може 3 с.л мед и 3 с.л захар)
  • чесън - 1 малка глава
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме чушките на две, ако са по-дълги. Слагаме да се пържат, но задължително с капака на тенджерата, защото доста пръска.

След като се позапържат, ги вадим. Правим си марината, като смесваме всички продукти и завираме на котлона.

В буркани редим чушките, като ги притискаме и слагаме парченца от чесъна и магданоз.

Заливаме ги с горещата марината и обръщаме с капачките надолу. За пикантност сложих червени чушки между зелените, които придават и аромат и леко подлютяват останалите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар