Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Леко пикантни чорбаджийски чушки

Леко пикантни чорбаджийски чушки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
21/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Неустоимо предложение за любителите на пикантните удоволствия!"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • олио - 1 - 2 ч.ч. за пържене
  • за марината
  • винен оцет - 400 мл
  • сол - 2 1/2 с.л.
  • захар - 6 с.л.(може 3 с.л мед и 3 с.л захар)
  • чесън - 1 малка глава
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме лютите чушки на две, ако са по-дълги.

Слагаме да се пържат, но задължително с капака на тенджерата, защото доста пръска.

След като се позапържат, ги вадим. Правим си марината, като смесваме всички продукти и завираме на котлона.

В буркани редим чушките, като ги притискаме и слагаме парченца от чесъна и магданоз.

Заливаме ги с горещата марината и обръщаме с капачките надолу.

За пикантност сложих червени чушки между зелените, които придават и аромат и леко подлютяват останалите.

Леко пикантните чорбаджийски чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: