Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета с ябълково брашно без какао

Кейкчета с ябълково брашно без какао

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с ябълково брашно без какао
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
02/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Смятаме, че е неучтиво да отказваме покани за кейкчета, затова никога не го правим!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. пресни
  • кафява захар - 4 - 5 с.л.
  • ябълково брашно - около 5 - 6 с.л., колкото е необходимо
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, като използваме миксер. Разбиването продължава, докато яйцата станат като пухкав крем. Внимателно наливаме зехтина, прибавяме бакпулвера и канелата, без да спираме да разбиваме.

Когато се смесят съставките, прибавяме лъжица по лъжица ябълковото брашно, но сега вече разбъркваме много внимателно с шпатула, за да не спадне сместа (може вместо само с ябълково да се смесят пшеничено и ябълково брашно според вкуса ).

Готовата смес трябва да е с гъстота на кейково тесто и при необходимост ръсваме още брашно. Разсипваме тестото в намазани с мазнина формички за кейкчета.

Слагаме да се изпекат в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Като сложим да се пекат, може след 15-20 минути да проверим с клечка дали са изпечени.

Поднасяме кейкчета с кафе, чай, сок или айрян.

Приготвят се без какао.

Цветът им се получава от ябълковото брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хрис Тина
Хрис Тина
Правя ги с мед. Страхотни са. Стават и на бисквитки :)
22.08.2019 07:16
Ева Тодорова
Ева Тодорова
Страхотни!
09.09.2016 20:52
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Обезателно ще го потърся много харесвам аромата на ябълки. Имам рецепта за ябълков сладкиш мисля в него да добавя.
03.09.2016 13:36
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Днес научих за много видове брашна, от къде взимате ябълковото, не бях чувала до сега. А ароматно ли е?
03.09.2016 00:13
1
1
Покажи всички подкоментари