Бейби хлебчета с ленено брашно

02/09/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"За минимално време и малко продукти може да си приготвите невероятни вкусни хлебчета, с които да зарадвате семейството си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашно в купа и добавете пълнозърнестото и лененото.

Разтворете маята в топлата вода със захарта и оставете за 15 мин.

Сложете при брашната малко сол, зехтин и оцет. Добавете маята и замесете тесто. Месете около 15 мин до получаване на гладко и меко тесто, което да не лепне по ръцете.

Покрийте с кърпа или домакинско фолио и оставете за час да втаса.

При наличието на пълнозърнесто и ленено брашно, тестото няма много да се надигне, затова аз добавям и бяло брашно, което придава по добра текстура на хлебчетата.

Сложете в тава хартия за печене. Размесете втасалото тесто леко и оформете от него малки топчета с приблизително еднаква големина.

Сипете малко ленено брашно в чиния и оваляйте всяка тестена топка в него.

Сложете ги в тавата с разстояние едно от друго. Покрийте и оставете за още 30 мин.

С нож направете леки разрези отгоре на всяка топка и сложете във фурната на 170 градуса за около 25-30 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
02.09.2016 23:01
Ох, сега ще ги сънувам тия хлебчета. Не знам дали ще намеря тук ленено брашно. Но поне ленено семе продават, американците много го тачат и ще си смеля сама в блендера за ядки.
0
0
marcheva14
marcheva14
02.09.2016 13:33
Гласувам! Прекрасно изглеждат. Ленено брашно никога не съм ползвала, също пропуск от моя страна.
1
0
Ваня Георгиева
Сия, страхотни са. И ленено брашно не съм ползвала, само пълнозърнесто но на всяка фирма са много различни и не ми харесват понякога.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.09.2016 15:02
Благодаря,Ваня, ленено брашно взимам на Балчо и съм доволна, относно пълнозърнестото и аз съм засичала големи боклуци, веднъж дори купих едно и то беше по бяло от бялото брашно. Препоръчвам ти черното брашно на Ла Гранде Фамилия тип 1250, страхотно е или типово тип 1150.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!