Картофена пица

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Картофена пица
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
02/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5 - 6 броя
"Нямате тесто и не обичате да месите? Тази рецепта за сочна картофета пица с пилешко месо е точно за вас!"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 големи
  • пилешко месо - 300 - 400 г
  • гъби - 400 г
  • чушки - 3
  • моркови - 1
  • черен пипер
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • универсална подправка - за пиле
  • универсална подправка - зеленчукова
  • кашкавал - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и се сваряват. След като са готови картофите, се обелват и се правят на пюре. Към картофеното пюре се добавят маслото и черният пипер. Разбърквам хубаво. След това картофеното пюре се разстила хубаво и равномерно в по-дълбока тава. С помощта на лъжица притискам леко, трябва да стане като блат.

Пилешкото месо се реже на малки парчета, за да може по-лесно да се изпържи. Запържва се на бавен огън, да получи хубав златист цвят. Подправям пилешкото месо със подправка за пиле. Когато е готово, го отстранявам от огъня.

Докато приготвям пилешкото, режа на дребно моркова, чушките и гъбите. Запържвам ги в същата мазнина, докато омекнат. Подправям ги със зеленчукова подправка.

В тавата върху картофеното пюре се слага пилешкото месо, а отгоре зеленчуците.

Кашкавалът го настъргвам и поръсвам обилно върху зеленчуците. Слагам в предварително загрята фурна на 200 градуса, за да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: