Сочна скара с гарнитура от зеле

02/09/2016
"Наливайте бирата и да си кажем Наздраве!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • карначета - 6 бр.
  • свински пържоли - 6 бр. от врат
  • соев сос - светъл
  • подправки - за барбекю
  • сол
  • зеле - 1 бр. средна
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката и я нарежете на ситно. Намачкайте я с ръце, като я посолите предварително. Задушете зелето в олиото. Добавете червеният пипер и долейте вода около 1 и 1/2 ч.ч. Гответе, докато зелето омекне и остане на мазнина.

Начукайте предварително пържолите с дървено чукче.

Овкусете пържолите с подправката за барбекю и ако е необходимо, ги посолете. Поръсете ги обилно със соев сос. Оставете ги да си поемат от подправките за около 30 минути.

Загрейте скарата и наредете карначетата. Изпечете ги до готовност, без да ги дупчите, за да не изтекат соковете. Сложете ги в съд с капак.

По същия начин изпечете и пържолите.

Сервирайте, като сложите пържола, карначе и сготвено зеле. Поднесете с парче лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
чудесно хапване за почивните дни в добавка с чаша вино е прекрасно :)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв