Картофено мезе

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно мезе или лека вечеря - това ще го оставим на вас да го прецените, ние гарантираме, че е вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • шунка - 300 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
  • топено сирене
  • олио
  • грис
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме картофите в тенджерка, за да се сварят заедно с 1 супена лъжица сол. След като се сварят, ги обелваме и намачкваме с вилица. Овкусяваме с още сол на вкус. Към тях прибавяме прясното мляко.

На средно голяма тавичка намазваме дъното и стените с олио и ги поръсваме с грис.

Картофената смес разделяме на две. Едната половина изсипваме в тавичката и я разстиламе хубаво.

Тук идва ред на шунката, която предварително сме нарязали на кубчета. Върху нея разстиламе кръгчета (или филийки) от топеното сирене.

Втората половина от картофите овкусяваме с черен пипер и я разстиламе отгоре върху топеното сирене. Накрая завършваме с настърган кашкавал.

Печем в умерена фурна до получаване на златист загар.

Чудесно мезе за студена бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: