Дунавска рибена чорба

03/09/2016
Албена
отАлбенаИноватор34070611613
"Първо хапнете от тази невероятна рибена чорба, а след това си запишете рецептата, та да знаете как се прави!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 784
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубава рибена чорба са необходими различни видове риба. В случая аз използвах главите на един сом и един толстолоб и месо от смадок.

Нарязваме рибата на парчета. Нарязваме също така кромид лук, парчето корен от целина и моркова на дребно. Слагаме всичко заедно в завряла вода.Добавяме олио и сол на вкус и оставяме супата да ври, докато месото на рибата започне да се разпада от костите.

С решетъчна лъжица изваждаме рибата и я обезкостяваме.

Добавяме картофите нарязани на едро, рибата, надробена на дребно, и ориза. Когато картофите омекнат и оризът се свари, прибавяме смления домат.

Малко преди да отстраним чорбата от котлона, прибавяме наситнените листа целина, мащерка и девесил. Преди сервиране поръсваме с черен пипер и подкиселяваме с лимонов сок.

Много приятен вкус рибената чорба придобива, когато се подкисели с триге. Това е, образно казано, котленият камък по дървените бъчви, в които е отлежавало виното.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
19.10.2016 23:19
Задължително за добрата рибена чорба трябва да има глави и кости от риба, но и няколко вида риба.Главите и костите се слагат в тензух за да се отстранят лесно след извличане на всичко от тях.Прибавената риба трябва на късчета , почистена от кости.Различните риби добавят невероятен вкус, Девисилът е задължителен. Аз добавям и малко целина и чер пипер.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв