Бекончета на скара

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
04/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бекончетата са от онези любими зеленчуци, които най-обичаме, приготвени на скара!"

Необходими Продукти

  • бекон - 1 кг
  • соев сос - 1 к.ч
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 с.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л
  • пикантина - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.л
  • сол - на вкус
  • чесън на прах - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ивици.

В купа смесваме подправките, добавяме соевия сос и сока от лимона (хубаво е да се затопли на котлона), ако искаме бързо да поеме.

Месото се намазва с маринатата и се реди в тенджера, като между бекона се слагат кръгчета лук.

Така е хубаво да престой няколко часа, след което се пече на намазана скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: