Летен гювеч

04/09/2016
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Вкусът на лятото, събран в една чиния! Задължително гарнирайте с малко сиренце и домашен хляб!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 374
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му.

Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета.

В тенджерка задушаваме първо лука, после чушките, боба и граха. Разбъркваме добре и накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета, и смлените предварително домати.

Подправяме със сол и червен пипер. Разбъркваме и доливаме топла вода, колкото да покрие картофите.

Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Малко преди готовност размиваме брашното с малко вода и го прибавяме към гювеча.

Варим още малко, докато се сгъсти ястието. Накрая поръсваме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар