Класически пълнени чушки с телешка кайма

04/09/2016
marcheva14
отmarcheva14Иноватор64968942901
"Пълнените чушки, независимо дали са зелени или червени, са винаги любимо ястие от Българската кухня!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата се добавя наситнения лук и зеления също, морковът, целината, измитият оризът, магданозът, мащерката, чубрицата, черен пипер, сол. Добавя се вода и добре се размесват съставките. Не се задушава предварително плънката, ползва се сурова.

Чушките се почистват и пълнят със сместа от каймата. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно. Нареждат се в тавичка, заливат се със зехтин, половин консерва от домати, добавя се вода до половината на чушките и се ръси зърна от микс на черен пипер. Посоляват се със сол на кристали.

Пече се на 200 градуса за 30 мин.

На горещ тиган се препича 1 с.л. брашно и след като са готови чушките, се изважда малко от соса , който се размесва с препеченото брашно и се излива обратно в тавичката. Така се уплътнява сосът на ястието и брашното няма суров вкус.

Източник: Българска кухня

Забележка: Чушките бяха вид зелени, между камби и дълги чушки. Точно 10 бр.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
08.03.2017 17:37
Станислава, благодаря, че качи снимка към основната рецепта на това тъй обичано от всички ястие. Поздрав!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв