Крем Дипломат в Кексова Форма

04/09/2016
"Този крем е толкова вкусен, че има нужда от дипломатически имунитет срещу мигновено изяждане!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
99 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271 066
  • Преглеждания за месеца12865
  • Преглеждания за седмицата1162
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена99

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме яйчния крем с изброените продукти, но отстраняваме белтъците от яйца.

При непрекъснато бъркане сместа, която сме приготвили с продуктите за крема, я слагаме на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври и се получи гъста каша. Отстраняваме го и прибавяме желатина, който го разтваряме с малко вода.

Докато изстине, се приготвят белтъците със захарта, да стане като за целувки.

От жълтия крем отделяме малко и размесваме с какаото за украса. Останалата част я смесваме с белтъците.

На дъното на коксовата форма редим орех и кайсия. Сипваме част от сместа после какаовата и останалата отгоре.

Престоява в хладилника една нощ и след това го вадим от формата.подобни рецепти тук

5 17
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Marinet
Marinet
06.02.2017 14:33
Получи ми се страхотен от първия път.Много лесна рецепта.
0
0
Silvia Angfelov
Silvia Angfelov
03.02.2017 19:48
Kak moga da printiram tazi recepta?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.02.2017 12:23
Крема се получи много добре, моята форма се оказа по плитка и ми остана от крема, който разпределих в две чашки. Също малко трудно ми излезе от формата, но сложих формата за две минути в гореща вода и се отлепи. От желатина крема получава структура на парфе, ябълката ми беше уж сладка, но следващия път ще опитам с банани, струва ми се че ще е по добре. Всички, които го опитаха много го харесаха, така че правете го, заслужава си :)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв