Едро смляна лютеница с патладжан

05/09/2016
Албена
отАлбенаИноватор33970511533
"Надали има по-свежа и апетитна лютеница!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 910
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане по-бързо лютеницата, използвам предварително приготвено и сгъстено доматено пюре.

Предварително опичаме чушките и патладжана. Обелваме ги и ги почистваме от семките. Дозата им е в печен, а не в суров вид.

С машинка за кайма смиламе продуктите. Така се получават по-едро смлени.

Прибавяме доматеното пюре, сол и захар на вкус. Изливаме мазнината и варим лютеницата около 20-30 мин.

Продуктите са претърпели вече обработка, затова не им трябва много време, а толкова, колкото да се смесят ароматите.

Насипваме в сухи бурканчета, които стерилизираме за около 7-8 мин.

Лютеницата придобива невероятен ароматм ако продуктите се изпекат на огън и се свари на огън. Тогава придобива лек опушен аромат.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар