Мляко с ориз по турски

05/09/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Турската кухня е световно известна с вкусните си десерти! Опитайте това предложение и ще разберете защо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8 броя
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 257
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага да се вари с една чаена чаша вода. Вари се, докато водата се абсорбира напълно.

След това при непрекъснато бъркане се прибавя прясното мляко и захарта.

Оризът с прясното мляко се оставят да се вари около 10-тина минути.

През това време отделно разбиваме нишестето, жълтъците и 1/2 чаена чаша вода.

След това при непрекъснато бъркане се добавя към ориза. Бърка се непрекъснато, докато заври. След това се остава да ври около 5-10 минути. След това се добавя и ванилията.

Получената смес изсипах в купа от виенско стъкло. Поставям купата от виенското стъкло във по-голяма тава, в която сипвам вода.

Млякото с ориз по турски се пече на водна баня. Пекох на 180 градуса.

Оризът се пече, докато получи приятна златиста коричка. След като се извади от фурната, се покрива с по-голяма чиния.

Десертът се поднася леко охладен.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Tanq
Tanq
26.10.2017 14:04
страхотен десерт на турски се казва ,,Сутльш,,
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Ох, умрях от смях с това "виенско" стъкло, Сийче. Нищо де и аз гласувам, хубаво е станал десерта.
1
0
Христилияна Личева
Извинявам се за грешката.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.09.2016 11:27
Това е любим мой десерт, чудесен е станал, Хриси, само една поправка- съдовете от стъкло не са виенско стъкло, а йенско.
2
0
Христилияна Личева
Сия, благодаря за поправка в бързината не съм забелязала как съм го записала.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв