Плодова пита със смокини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Плодова пита със смокини
Снимка: Марияна
1 / 4
05/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Има плодови пити, чийто вкус ще помним до края на живота си! Като тази ..."

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • смокини - 7 бр. пресни озрели
  • захар - 180 г
  • брашно - 260 г
  • прясно мляко - 140 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • маргарин - за намазване на формата
  • пудра захар - за поръсване /ванилова/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам си брашното.

В отделна купа чуквам едно след друго яйцата. Разбивам ги с миксер продължително. Прибавям прясното мляко и пак разбивам.

Отделно си разбивам захарта с маслото. Маслото и яйцата, прясното мляко преди това съм си ги изкарала на стайна температура.

Като разбия много добре с миксер мекото масло и захарта, ги добавям към яйчената смес. Използвах масло Deutsche Markenbutter. Сместа става ароматна и вкусна.

Към пресятото брашно прибавям едно пакетче бакпулвер и разбърквам. Постепенно прибавям брашното към сместа и разбърквам. Намазвам формата за плодовата пита с маргарин. Ползвах Рама.

Набрашнявам е леко. Изсипвам сместа и я заглаждам.

Измивам смокините, подсушавам ги. Режа смокините на тънки парченца. Първо, режа смокините на две, после по дължина на тънки филийки. Нареждам парченцата върху кашата. Първо почвам по средата. Слагам в центъра, около него редя парченца във форма на цвете. По края в кръг слагам другата част парченца.

Печем на 180 градуса в леко загрята фурна.

Вече готов, оставяме леко да изстине. Вадим от формата, като слагаме отгоре плитка чиния, табла и обръщаме.

Аз съм използвала форма с къдрави краища - като цвете.

Слагаме плодовата пита със смокини в плитка чиния. Поръсваме с пудра захар. Режем на парчета като торта.

Сервираме и хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мързеланка
Мързеланка
Това е един от най-предпочитания тип рецепти за сладкиш! Интересен и лесен! Моля автора, както и всеки друг, да си направи труда да си провери правописа преди да публикува !
19.12.2018 15:37