Татарски питки с овче домашно сирене

05/09/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535443
"Топли, топли татарски питки с овче домашно сирене ви чакат на масата, зарежете всичко и елате да хапнете с нас!"
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мая – 1 кубче
  • олио – 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар – 1 щипка
  • вода – 300 мл
  • брашно – 600 мл
  • олио - за пържене
  • сирене – 300 г овче домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. В топла вода си слагам кубче мая, захарта и 2 с.л. брашно. Обърквам.

След като размия маята във водата заедно с брашното и захарта, я оставям на топло да шупне.

През това време си правя кладенче в пресятото брашно. В кладенчето слагам олиото и солта. След като шупне маята, слагам и нея вътре.

Замесвам тестото. После го доомесвам върху набрашнен плот с малко брашно при необходимост. Получава се меко тесто. Оставяме го покрито на топло да втаса.

Като втаса, го делим на равни части и правим топки. Редим си ги на плота, да ни е по-лесно. Разточваме всяка топка върху набрашнен плот на малък кръг.

В купичка си натрошаваме сухо [домашно сирене. По средата слагаме от сиренето. Прегъваме и притискаме краищата с пръсти /вижда се на снимката как са се получили/. И така с всички питки.

Загряваме олиото в тиган. Пържим питките от двете страни добре.

В Добруджа това са вид питки, които са правят с вкусно домашно сирене. Трябва да е сухо, за да се усеща сиренето вътре, не се стопява, не стават воднисти.

Казват им татарски пържени питки със сирене и се правят в селата.

След като ги опържим, сервираме с компот или домашно кисело мляко.

Стават меки и апетитни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар