Бързо кисело зеле

05/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162281745710
"Специално за почитателите на киселото зеле, които нямат търпение да го чакат да втаса!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 203
  • Преглеждания за месеца808
  • Преглеждания за седмицата270
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от сухите листа и от кочана. Нарязва се на ситно и сипваме в тава.

Нарязва се връзка целина и смесваме с прясното зеле. Поръсва се с една лъжица морска сол смляна и се претрива с ръце малко да омекне.

Пълним в буркан, на дъното на които се сипва още 1 с.л. сол и се долива вода.

Затваряме с капачка и оставяме на слънце да ферментира. След 1 седмица зелето ще е готово.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар