Дунавска туршия

06/09/2016
Албена
отАлбенаИноватор32070510913
"Не се заблуждавайте! Край Дунав готвят не само най-вкусните рибени чорби, но затварят и страхотни туршии!"
Приготвяне45 мин.
Готвене13 мин.
Общо58 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 219
  • Преглеждания за месеца1400
  • Преглеждания за седмицата412
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеленчуци - 5 кг(зеле, моркови, камби, целина)
  • Марината
  • оцет - 600 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 150 г
  • олио - 200 мл
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това нарязваме зелето на ситно, морковите на колелца, камбите на полумесеци и целината на ситно. Смесваме всички продукти в голяма тенджера.

От оцета, захарта, солта и олиото приготвяме марината. Слагаме маринатата на котлона. След като заври заливаме с нея зеленчуците. Похлупваме тенджерата и оставяме така полетите зеленчуци да престоят дванайсет часа.

След това насипваме само зеленчуците в буркани, а маринатата връщаме на котлона за повторно завиране. С горещата смес допълваме бурканите. Слагаме по един аспирин и запечатваме. Обръщаме бурканите с капачката надолу.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар