Дунавска туршия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Дунавска туршия4 / 5
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
58 мин.
Порции
10
"Не се заблуждавайте! Край Дунав готвят не само най-вкусните рибени чорби, но затварят и страхотни туршии!"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 5 кг(зеле, моркови, камби, целина)
  • Марината
  • оцет - 600 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 150 г
  • олио - 200 мл
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това нарязваме зелето на ситно, морковите на колелца, камбите на полумесеци и целината на ситно. Смесваме всички продукти в голяма тенджера.

От оцета, захарта, солта и олиото приготвяме марината. Слагаме маринатата на котлона. След като заври заливаме с нея зеленчуците. Похлупваме тенджерата и оставяме така полетите зеленчуци да престоят дванайсет часа.

След това насипваме само зеленчуците в буркани, а маринатата връщаме на котлона за повторно завиране. С горещата смес допълваме бурканите. Слагаме по един аспирин и запечатваме. Обръщаме бурканите с капачката надолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: