Тиганички от карфиол

06/09/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Ароматни тиганични, но не само с карфиол, но и с пармезан, и моцарела, и сос! Ох, дояде ни се!"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 520
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно карфиола и го разчупете на розички. С помощта на блендер накълцайте карфиола до подобна на трохи консистенция.

От една малка глава се получават около 300 грама трохи или 2 ч.ч. В голяма купа смесете карфиола с разбитите яйца, настърганите пармезан и моцарела.

Овкусете с чесън на прах на вкус. Добавете останалите подправки, като внимавайте със солта. Спокойно можете да добавите кашкавал и сирене, вместо моцарелата и пармезана.

Загрейте хубаво мазнината. За една палачинка ви трябва около 1/4 ч.ч. смес. Пържете около 4-5 минути от всяка страна, внимавайки да не изгорят.

Преди да обърнете тиганичките, повдигнете леко-ако има хубава златиста коричка, значи са готови за обръщане. Иначе рискувате сместа да се разпадне.
Поднесете с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар