Кекс Златна есен

06/09/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Сладка прелюдия от лятото към есента!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, канелата, щипка бахар и малко сол. Отделно разбъркайте добре предварително сварената (може и печена) тиква, 3/4 от мътеницата и ванилията.

Оставете настрана. С помощта на миксер разбийте маслото, захарта и яйцата до получаване на бяла, пухкава смес. Намалете скоростта и добавете постепенно пресетите сухи съставки, като ги редувате с тиквената смес.

Повторете до свършване на двете консистенции. Разбивайте до получаване на хубава и еднородна смес. Избраната от вас форма за печене намаслете хубаво от всички страни.

Печете на умерена фурна 45 до 50 минути. Когато клечката излезе суха - сладкишът е готов. Охладете 15-20 минути, преди да обърнете формата, за да не го счупите.

Докато приготвяте сладкиша, отделно направете глазурата по следния начин:
Смесете пудрата захар с останалата част от мътеницата и бъркайте до получаване на пухкава пяна.

Изстудете до сгъстяване, а след това залейте вече отделения от формата за печене сладкиш.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар