Хошмерим

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Хошмерим
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
07/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Супер десерт, който е толкова вкусен, че никога не остава от него"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 литра сурово
  • мая - 2 ч.л. за сирене
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1.5 в.ч.
  • грис - 1.5 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се стопля малко, без да се вари. Трябва да е хладко. Сваля се от котлона. Към него се добавя маята за сирене, разбърква се добре, захлупва се с капак, завива се с кърпа и се оставя за 1 час да престои.

После се изцежда с тензух и се слага на котлона. Към него се добавят жълтъците и се разбърква с тел. След това се добавя захарта и отново се разбърква. След около 2-3 минути се добавя и грис, като се продължава с разбъркването.

Когато се получи хомогенна смес се намалява огъня и се оставя за около минута така, сваля се от котлона, захлупва се и се оставя навън да изстине. След което се разбърква с дървена лъжица и се слага в хладилник да престои за една нощ.

Сервира се с топка сладолед и домашен каймак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: