Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Кюфтенца от нахут-Фалафели

Кюфтенца от нахут-Фалафели

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кюфтенца от нахут-Фалафели
Снимка: Добринка Петкова
2 / 6
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Дали и вашите нахутени кюфтенца ще се получат толкова вкусни? Има само един начин да разберете!"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в кухненския робот. Смелете го добре. Добавете лука, чесъна и останалите продукти.

Пак пуснете робота да се смесят добре. Изсипете сместа в купа и сипете малко вода. Размесете хубаво и оставете малко да почине.

След това оформете малки кюфтенца и ги наредете в тава върху хартия за печене.

Печете на 200 градуса около 20 минути. Сервирайте фалафелите със сос по избор (чеснов или тахини).

Кюфтенцата от нахут-Фалафели са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
Страхотни фалафели, точно като при турците
28.03.2023 13:17
Потребител#237486
Потребител#237486
Правя ги за пореден път, страхотни са!! Благодаря за рецептата!
02.10.2019 14:16
1
Emili
Emili
Получиха се чудесни фалафели! Благодаря за рецептата!
28.04.2019 20:06