Пълнени патладжани с пилешко и зеленчуци

07/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Великолепни пълнени патладжани, истинско произведение на кулинарното изкуство!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 418
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете патладжана на две части. Поръсете със сол и оставете за 30 минути. Измийте, подсушете и ги издълбайте. Сложете ги в тавичка. В малко олио запържете лука и моркова нарязани на ситно.

След това добавете нарязаните чушки, издълбаното от патладжана и след няколко минути-пилешкото филе, нарязано на малки кубчета. След като месото смени цвета си, добавете пюрето, малко вода и подправките. След 5 минути свалете от котлона.

С получената смес напълнете патладжаните. Сипете малко вода в тавичката, покрийте с фолио и запечете на 200 градуса около 20 минути. Нарежете доматите на ситно и ги смесете с нарязания на колелца чесън и щипка сол.

Изсипете сместа във тавичката и върнете обратно за още 10-15 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал. Върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар