Кезекухен с къпини

08/09/2016
Албена
отАлбенаИноватор36971113703
"Нищо не повдига настроението така, както парче от този сладкиш с трудно за произнасяне име!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 085
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 200 г маслени
  • масло - 60 г
  • За пълнежа
  • извара - 450 г нискомаслена
  • заквасена сметана - 120 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • ванилия
  • къпини - 300 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите смиламе на трохи и ги смесваме с разтопеното краве масло. Омесваме до колкото е възможно и разстиламе сместа в малка тортена форма с подвижен борд.

Предварително на дъното на формата сме сложили хартия за печене. Притискаме бисквитената смес с пръсти или лъжица, така че да се оформи блат. Стените на формата намазваме с масло и я поставяме в хладилника да стегне докато приготвим пълнежа.

С миксер разбиваме изварата и захарта на гладък крем. Прибавяме нишестето и сметаната и продължаваме да разбиваме. Прибавяме и едно по едно яйцата, като не спираме миксирането до получаване на гладка, хомогенна смес.

Накрая добавяме ванилията и лимоновия сок. Разбърканата смес разпределяме равномерно върху бисквитения блат. Подреждаме къпините върху пълнежа.Печем на 170 градуса около един час.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Стоянова
Страхотни снимки :)
0
0
Албена
Албена
08.09.2016 23:21
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв