Пълнени патладжани с кайма

08/09/2016
"Изискано, вкусно и лесно за приготвяне. Така изглежда съвършената рецепта за приготвяне на патладжани!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и отстранете дръжките. Обелете част от кората, като се получат лентички. Срежете патладжаните на две половинки и издълбайте вътрешността, без да стигате до края.

Посолете със сол и оставете за около 20 минути, за да се отстрани горчивият сок. Нарежете вътрешността на патладжаните на малки кубчета. Запържете в сгорещено олио.

Добавете каймата, разбъркайте до хомогенност и изпържете до готовност. Измийте патладжаните и ги ги подсушете. Изпържете ги в сгорещено олио от всички страни.

Готовите патладжани наредете в подходяща тавичка с отвора на горе, напълнете ги с плънката, сложете по парченце домат и парче кашкавал. Запечете в гореща фурна за 10 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар