Люта червена леща по индийски

08/09/2016
Елена Кавак
отЕлена КавакНовак10448
"Ароматна и леко пикантна леща, която ще ви изненада приятно с богат вкус!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и водата се варят заедно с малко сол и олио до разваряване на лещата.

В олио се запържват нарязаните на дребно лук, чесън, люти чушки, лютият червен пипер и кимионът.

Когато лукът и чесънът са омекнали се добавят и настърганите домати и се изчаква да поизврат и те.

Преди да се свалят от огъня се добавят куркумата и джинджифила. След това се смесват с лещата, оставя се малко да поври на слаб. Поднася се с резен лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар