Мариновани патладжанени рулца с моркови

08/09/2016
"Вкусно предястие, за което приятелите ви дълго ще говорят!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • сол
  • олио - за пържене
  • моркови - 3 - 4 бр. средно големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 1/3 ч.ч. оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на фини филийки. Сложете ги в подсолена вода, за да се отцедят от горчивия сок за около 20 минути. Отцедете ги и ги подсушете върху домакинска хартия.

Загрейте олио /да покрива патладжаните/ и изпържете патладжанените филийки за кратко от двете страни.

Рендосайте морковите на едро ренде. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Задушете морковите и чесъна в мазнина докато омекнат.

Сложете в единия край на филийката от запържените моркови и завийте на стегнато руло.

Направете саламура от 1 ч.ч. вода, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол и 1/3 ч.ч. оцет, като сложите всички съставки в подходяща тендера и заварите. След като саламурата заври, оставете още 4-5 мин.

Подредете рулцата в подходящ съд и ги залейте с топлата саламура. Оставете така за едно денонощие, за да се овкусят и тогава поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!