Толумбичките на мама

08/09/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Като малки нямахме търпение да ги опитаме, сега нямаме търпение да ги приготвим за децата си "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 468
  • Преглеждания за месеца4910
  • Преглеждания за седмицата3871
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • захар - 8 с.л.
  • вода - 300 мл
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 8 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сипва вода да заври. Когато е готова, към нея се добавят захарта, лимонената киселина, маслото и солта. Обърква се добре и към сместа се добавя брашното.

Бърка се хубаво, докато се смесят всички продукти и когато започне да се отделя от съда е готова. Оставя се малко да почине и след това се добавят яйцата. Разбърква се хубаво, докато не се получи гладка смес.

В тенджера се сипва вода, захар и ванилия, оставя се да заври и да се сгъсти. Докато сиропът ври, с помощта на сладкарски пош, изпържвате толумбичките в предварително загрято олио в дълбок тиган.

След като се изпържат се потапят за кратко в сиропа и се вадят с решетъчна лъжица. Когато се охладят се заливат с вече изстиналия сироп.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар