Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с тиквички и кайма в доматен сос

Кюфтенца с тиквички и кайма в доматен сос

Кюфтенца с тиквички и кайма в доматен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматни кюфтенца със сос, така и не разбрахме кога стана време за хапване!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. средна
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава малка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • за соса
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава средна
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • вода - 600 мл
  • магданоз - 3 стръкчета
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, обелваме я и я рендосваме на ренде, след което я оставяме в цедка, за да се отцеди течността. Обелваме лука и него рендосваме на ренде.

В купа слагаме каймата, прибавяме рендосания лук, отцедената тиквичка, черния пипер, кимиона и сол на вкус. Измесваме добре всичко заедно и оформяме малки кюфтенца.

Приготвяме продуктите за соса, като рендосваме на ренде лука, морковите и доматите. В дълбок съд сгорещяваме олиото и добавяме лука. Разбъркваме и след минута прибавяме морковите и доматите.

Разбъркваме отново и слагаме червения пипер, захарта, сол на вкус и брашното. Разбърквайки наливаме топлата вода, след което пускаме вътре кюфтенцата и дафиновите листчета.

Захлупваме с капак и оставяме да се вари около 40 минути. Когато ястието е готово, сваляме от огъня и при сервиране поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: