Панирани тиквички с галета

08/09/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256530
"Хрупкави тиквички, които тръпнат в очакване на чаша бира и млечен сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 470
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиквички – 4 бр.
  • галета – 2 ч.ч.
  • царевично брашно – около 1 ч.ч.
  • брашно – 2/3 ч.ч. бяло
  • яйца – 3 бр.
  • черен пипер
  • чесън – на прах
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, махнете техните дръжки и ги разрежете по дължина на две, след което всяка половинка се нарязва на дълги лентички. В купа разбийте добре яйцата с 2 с.л. вода.

В отделна чиния сипете бялото брашно, а в друга чиния смесете царевично брашно с чесъна, черен пипер и галетата.

Потопете лентичките тиквички в бялото брашно, след това в яйчената смес и накрая в сместа с галетата.

Наредете ги тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Полейте внимателно тиквичките с олио и ги изпечете до златисто (фурната е загрята на 200 градуса). Сервирайте със сос по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар