Гофрети със сладко от ягоди

08/09/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф49874018503
"Не търсете повече - ето я най-вкусната рецепта за хрупкави гофрети, които може да поднесете със сладко от ягоди и не само!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се смесват сухите съставки: брашното, , размесено с бакпулвера, ванилията и захарта.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци: жълтъците се разбиват с размекнатото масло, след което се сипва млякото.

Белтъците се разбиват със солта. Разбитите жълтъци с мляко се прибавят към сухите съставки. Размесваме. При непрекъснато бъркане прибавяме на малки порции и белтъците.

Формичките, в които ще печем гофретите, се намазват с масло. С черпак или по-голяма лъжица се гребва от сместа и се излива върху формичката. Печем гофретите, докато придобият златист цвят.

Поднасяме със сладко от ягоди.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
28.02.2018 19:53
Когато не са една върху друга,а се слага всяка една готова върху решетка или скара изсъхват и стават хрупкави. Наредени една върху друга се задушават и омекват.
0
0
Мирослава Пашова
Гофретите меки ли са или хрупкави?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв