Пилешка кавърма върху картофи соте

09/09/2016
"Какво става, когато съчетаете две чудесни ястия - кавърма и картофки соте? Става страшно вкусотия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 834
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофи соте: Обелвам и нарязвам картофите, поливам ги с вода и ги слагам да се сварят до полуготовност. Изцеждаме ги и ги оставяме малко да изстинат.

Слагаме маслото в тиган и прибавяме картофите, копъра, солта, галетата и чесъна. Чесъна може да е стрит или ситно нарязан. Запържват се до образуване на лека коричка. След това се настъргва кашкавал върху тях по желание.

Пилешка кавърма: Месото се измива и нарязва на дребни кубчета. Наливаме олио в тиган и започваме да го пържим до полуготовност. След това прибавяме измитите и нарязани на дребно лук и моркови. Морковите могат да се настържат на ренде или да се нарежат на ситни кубчета.

Червената пиперка се реже на ивици или на ситно по желание. Обелваме двата домата и ги пасиране в блендер или с пасатор. Сока от домати прибавяме към пилето и другите продукти, овкусяваме със сол и черен пипер и запичаме във фурната до пълна готовност.

Пилешката кавърма може да се предложи също и с ориз или картофено пюре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар