Свински уши с масло и соев сос на тиган

09/09/2016
"Свински уши хапваме, но толкова вкусен деликатес не бяхме опитвали досега!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 119
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински уши - 600 г
  • масло - 100 г
  • соев сос - светъл
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 500 г бланширани
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ушите и ги сварете в подсолена вода, докато омекнат. Готовите уши нарежете на малки парчета. Загрейте маслото в оребрен тиган и добавете ушите.

Пържете при непрекъснато бъркане. По средата на готвенето добавете 3-4 с.л. светъл соев сос. Овкусете с млян черен пипер.

Готовите уши отстранете от огъня и оставете да постоят в добития сос.

Загрейте олиото и изпържете картофките до златисто.

Сервирайте ушите с гарнитура от пържен бланширан картоф.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар