Пилешки пържоли със зеленчуци на фурна

09/09/2016
"Толкова вкусно и лесно за приготвяне ястие, че веднага го вписваме с тефтера с любими рецепти!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 014
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • лук - 2 глави стар
  • чушки - 4 бр. зелени
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • лимони - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли разрязваме на две, поръсваме ги със сол и черен пипер, добавяме и сока на лимона и ги държим в хладилник за 1 час.

Запържваме в олио в тиган с капак нарязаните лук, чушки и моркови. Когато омекнат добавяме и нарязаните гъби до готовност. В отделен тиган запържваме леко в олио пилешките пържоли.

Прехвърляме ги в тавичка заедно със зеленчуците и довършваме ястието за около 10 минути във фурната.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар