Боб с бекон, наденица и бял ориз

09/09/2016
"Да спретнеш страхотно вкусно ястие само с най-обикновени продукти, си е истинско изкуство!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 250 г сварен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бекон - 150 г
  • наденица - 2 парчета
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
  • ориз - 200 г сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио запържете бекона, лука и моркова, нарязани на кубчета. След това добавете нарязаните чушки, наденицата и доматеното пюре, размито в малко вода.

Поръсете с брашното и червения пипер. Налейте вода и прибавете сварения боб.

Добавете подправките и оставете ястието да се готви до омекване на зеленчуците. Поднесете ястието със сварен ориз и по желание поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
09.09.2016 13:04
Идеята с ориза ми хареса, не съм ги комбинирала досега. Обикновено ястие, но поднесено необикновено и много стилно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв