Чушки с доматен сос и чесън в буркани

09/09/2016
Магдалена
отМагдаленаНовак1529
"Отваряте буркана, чуквате няколко яйца, добавяте сиренце и вечерята е готова!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 553
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и почистват. След това се рендосват като се махат люспите или се минават през ръчна мелачка. Чушките се измиват, изпичат и се белят. След това в една тенджера се слагат доматите на котлона.

Когато се сгъстят (трябва да се смали количеството почти на половина ) се слага чесъна нарязан може и на ситно, а може и на по-едро ( въпрос на вкус ). След него се слагат чушките накъсани на малки лентички без семето.

Добавя се олио и сол на вкус и се оставя да поври така, като периодично се разбърква и се сваля от котлона.

Като поизстине се пълнят бурканите, затварят се и се слагат да заврят. Трябва да кипят 5 минути и се вадят като се похлупват на обратно. Обръщат се когато изстинат.

Това е чудесна вкусотия за зимата, когато нямате време да готвите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Кавак
Елена Кавак
10.09.2016 08:19
Не добавяте ли и малко захар към доматите, аз във всички случаи когато правя домати добавям.
2
0
Магдалена
Магдалена
10.09.2016 11:46
Може да се добави и не е грешка. Това се прави за да се убие киселинността на доматите, но на мен с мъжа ми си ни харесва и така и за това не слагам, а и не се разваля.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв