Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Месо със сметана и топено сирене в йенско стъкло

Месо със сметана и топено сирене в йенско стъкло

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Месо със сметана и топено сирене в йенско стъкло
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Рецепта за неустоимо крехко свинско месо, която просто няма как да объркате!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • топено сирене - 140 г
  • универсална подправка - за пиле
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете от пилешкото месо и от свинското месо малки пържоли или нарежете на кубчета. Аз използвах пилешко месо от обезкостени бутчета, а свинското месо беше от бут.

Овкусете пилешкото с универсална подправка за пиле /или друга пожелание/, а свинското с кимион, черен пипер и сол на вкус /също може с друга подправка по желание/. Оставете в хладилник за около 30 мин, за да може месото да поеме от подправките.

Слагаме зехтин на дъното на йенското стъкло и нареждаме ред свинско месо и отгоре нареждаме топено сирене. След това нареждаме пилешкото месо и отново слагаме топено сирене.

Разтваряме заквасената сметана /200г/ с една чаена чаша студена вода и заливаме месото. След това слагаме 3 с.л. зехтин и затваряме с капака на йенското стъкло.

Загрейте фурната за 5 мин на 200 градуса /за да не се спука стъклото/, поставете яденето и намалете фурната на 180 градуса. След като заври печете още 1 час и 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: